8-9 november Amersfoort

IAMTHECITY

De aftermovie!

Programma

Speciaal ingevlogen vanuit de UK! Andy Burrows kreeg bekendheid als drummer van de band Razorlight, hij schreef zo onder andere de wereldhit “America”. Burrows besloot dat het tijd was om solo verder te gaan en is gegroeid in zijn rol als singer-songwriter

Andy Burrows

Drie rappers die zich allang bewezen hebben en een producer die is opgeleid onder de vleugels van Wu Tang-grootmeester RZA. Ingredienten voor een supergroep genaamd: Great Minds.

Great Minds

Mister & Mississippi is niet het traditionele pop/rockbandje maar vier blikvangers op het podium, als een front. De sound: rustig en folky, dynamisch en experimenteel.

Mister and Mississippi

Bombastisch en tropisch, een mix van pop, dancehall, elektronica, balkan en house, niet met één genre te omschrijven. Misschien is ‘keihard dansbaar’ het beste stickertje dat je op Gnučči kunt plakken.

Gnučči

Betoverende mix van pop, rock, folk en klassieke muziek, niet weg te stoppen in een afgekadert genre maar origineel in zijn eenheid. “There is no better way to listen to our music than lying down with your eyes closed”

DAAU

Mozes and the Firstborn werd opgericht in de zomer van 2010. De invloeden reiken dan van zestiger jaren muziek als The Rolling Stones en Nuggets: Original Artyfacts from the First Psychedelic Era tot hedendaagse acts als The Strokes, Ty Segall en Black Lip

Mozes & The Firstborn

Slow Magic doet er alles aan om de magie rondom zijn act en muziek te behouden. Dromerige electronica van de artiest die zichzelf “an unkown imaginary friend” noemt.

Slow Magic

Gebasseerd op traditionele afro Caribische muziek en Europese dance. Kuenta i Tambu heeft een gloednieuwe sound! Een slimme balans tussen electronica, zang en aanstekelijke ritmes van tambú drums. IAMTHECITY, maak de heupen maar vast los voor Kuenta i Tamb

Kuenta i Tambu

Na jarenlang de recalcitrante punkertjes uit te hebben gehangen komen de jongens van Afterpartees er op latere leeftijd eerlijk voor uit dat ze eigenlijk ook heel veel van popmuziek houden.

Afterpartees

Lo-fi psych rock van een jonge cosmonaut die opereert vanuit isolatie. Live performance die streeft naar perfectie.

Jackson Scott

Het speciale nachtprogramma van IAMTHECITY, een exclusieve club voor de waaghals.

The Mile High Club

Wannabe A Star, komt om te slopen! We kronen haar nu al de koningin van The Mile High Club, het nachtprogramma van IAMTHECITY op zaterdag.

Wannabe A Star

Yalla! Cairo Liberation Front zijn pioniers op het gebied van Electro Cha3bi, de soundtrack van de Egyptische revolutie.

Cairo Liberation Front

Onderdeel van het Barre Tijden Collectief met een diepgewortelde passie voor muziek sluiten we met Elias de zaterdagnacht soulvol af.

Elias Mazian

Het jonge vijftal The Future’s Dust vertaalt invloeden als James Blake en The xx in een eigen sound. Indie-rock, minimal en elektronica komen samen in een donker en desolaat geluid.

The Future's Dust

Stadt is een muzikaal brouwsel van twee gedreven Gentse gebroeders Simon (drums) & Frederik (gitaar) Segers. Ze groeiden op in een wereld vol muziek, dromend van een eigen origineel geluid.

Stadt

Helemaal uit het niets stonden ze daar opeens op het Into The Great Wide Open festival. Breaking Levees. Vier jonge honden die uit het vaatje tappen van riffrock, 60s psycho rock en acid blues.

Breaking Levees

Ierland, Belfast alternatieve rock die de wereld gaat veroveren, tijd voor wat gitaargeweld op het festival.

Mojo Fury

Sexy en integer! Van schlager tot Slayer... DE ROOIE NEGER draait het beste van ieder genre, en blijft rock 'n roll.

DE ROOIE NEGER

Taymir maakt authentieke pop songs in de beat traditie van de 60's, maar dan met de ballen van Arctic Monkeys en het venijn van de Strokes!Taymir

Jett Rebel is het alter ego van de 22-jarige alleskunner Jelte Tuinstra. Na jarenlang deel uit te hebben gemaakt van diverse bands (o.a. Valerius), was het tijd om op eigen benen te staan. Het resultaat: pure, compromisloze popmuziek, geïnspireerd door hel

Jett Rebel

TIK TIK TIK! Beats ontstaan zo.

Hamertje Tik

Dansbare Indie pop met ijzersterke hooks, dat is Project Bongo.

Project Bongo

Soep van 'BUSKRUID', 'Of Je Spaanse Worst Lust', de 'Multi Mini' en een cocktailbar op de zaterdagnacht voor The Mile High Club!

Food & drinks

Vijf jonge getalenteerde Amersfoortse makers geven tijdens IAMTHECITY hun kijk op het thema luchthaven en reizen.

Cirkelproject

Per Expressie zet jong lokaal talent op de planken in Amersfoort, dus ook op IAMTHECITY met een minipodium in de foyer van De Cockpit (Podium De Kelder)

P.E. in de foyer

FabLab uit Amersfoort komt langs, print je eigen doodle met een 3D printer en bekijk de wereld via de Globe4D!

Techniek: FabLab en de 4Dglobe